Život s Armádou

Nejčastější otázky a nejčastější odpovědi ohledně Armády
Na území Armády jsou věci, které neustále vyvolávají otázky. Některé jsou věcné, některé rýpavé a některé úplně zbytečné. Je to neustálý kolotoč, který nemá konce. Je to asi, jako když teď lidi v hospodě nadávají na politiku.
Následující seznam je souhrnem nejčastějších otázek a zároveň nejčastějších odpovědí. Nic vám nebrání tyto otázky pokládat přímo ve hře. Dost možná se dovíte něco jiného, možná se zapletete do zajímavé diskuse. Také se může stát, že vyvoláte rvačku. Nebo vám prostě někdo může říct "Drž hubu!" takovým způsobem, že si dáte na chvíli pohov...
Otázky i odpovědi neberte jako absolutní pravdu. Oboje jsou mírně nebo více zaujaté, ale mohou vám dát lepší představu o životě na území Armády.





Proč Armáda nesdílí své technologie, zbraně a zásoby s jinými skupinami?
Ve skutečnosti je sdílíme s těmi, kdo mají zájem spolupracovat. Není jich zas tolik. I přes to, že se tím usilovně zabýváme, stále ještě se nám nepodařilo najít důvod, proč bychom měli podporovat jedince a skupiny, které se nás pokoušejí zabít nebo aspoň okrást.

Armáda je totalita!!
Ano je to tak. Chcete zpátky své politiky?
Pravda je taková, že nyní není zrovna doba, kdy by bylo vhodné, aby si každý dělal to, co chce. Musíme makat na tom, abychom přežili.
Na co vlastně máme tolik vojáků? Proč i teď po zvládnutí situace vládne Armáda?
Opravdu se na to ptáte?
Vojáci nás chrání před skupinami, které by to tady řídily daleko hůř. A že vojáci to tady vedou? Jsou nejlépe uzpůsobení na poslouchání rozkazů. Dělají prostě to co je potřeba, ať se jim to líbí nebo ne. To by s demokratickou vládou prostě nešlo.

Proč armáda omezuje lidi v užívání drog a alkoholu? Časy už se přece změnily.
Protože je potřebujeme střízlivé. Nejen kvůli práci, ale také kvůli schopnosti udržet si svojí ostražitost a svobodnou vůli. Udělat někoho závislým na drogách je nejjednodušší způsob, jak z někoho udělat svého sluhu.

Nezdá se vám, že trestanecké tábory jsou nehumánní?
Skončily časy majetkových přebytků. Nemáme prostě dost jídla na to, abychom živili lidi, kteří nebudou pracovat. Proto si svůj život musí odpracovat i vězni. To je spravedlivé, ne? Koneckonců nabízí se i druhá možnost - zastřelit je.

Proč armáda na svoje území nepouští cizí konvoje? A zabíjení cestujících lidí to je prachsprosté loupení!
Už dávno minuly časy, kdy musela Armáda střílet nakažené lidi na potkání. Nyní každé střelbě předchází výzva. Většina lidí jí respektuje a podřídí se karanténnímu postupu. Kdybychom ho striktně nedodržovali, byli bychom ve smrtelném nebezpečí. Nikdo tady nechce další Soudný den.
A proč nepouštíme cizí lidi na své území? V minulosti jsme se setkali s případy sabotáží. Těch opravdu nebezpečných. Je to prostě jen otázka bezpečnosti.

To snad ne! Proč mají lidi v Armádě sdílet svůj majetek? To se vracíme ke komunismu?!
Chráníme různá sídla. Některá produkují jídlo, některá techniku. Aby mohli lidi žít relativně dobře v obou, je potřeba mezi nimi jejich zásoby přerozdělovat. Před epidemií tohle zajišťoval volný trh. Nyní to musí dělat Armáda.

Vojáci se mají lépe než my! Proč?
Jejich práce je náročná po mnoha směrech. Děláme všechno pro to, aby zůstali v dobré psychické kondici. A navíc, vstup do Armády je přece dobrovolný, vstoupit může kdokoliv, kdo na to má!

Vůbec nechápu, proč spolu lidi válčí. Nemohla by se Armáda s okolními skupinami prostě domluvit?
Také to nechápeme. Ale dobré je, že situace už je stabilnější. Útoků na naše území už je méně. A je naší morální povinností nepodporovat skupiny založené na kriminalitě vykořisťování slabších! Proto s nimi nikdy nebudeme spolupracovat.

Zakazovat víru v Boha? To je opravdu ujeté! Měli byste se nad sebou zamyslet!
Více ujeté nám přijde šířit mezi lidmi smrtící virus. Různé fanatické kulty byly jednou z příčin, proč Druhý den v minulosti vybil tolik lidí. Proto nebudeme nikdy podporovat cokoliv, co vyvolává naprosto iracionální jednání

Žádné komentáře:

Okomentovat